AWASI

 

Koko pääsiäisen ajan on mielessä ollut Kenian järkyttävä terrori-isku. Olen kuvitellut mielessäni opiskelijan, nuoren naisen. Hän  oli lähtöisin pienestä sivukylästä  ja hänen koulukäyntinsä takia koko suku ja kylä oli ankarasti ponnistellut. Hänellä oli suomalainen kummi, joka oli tukenut häntä läpi kouluvuosien. Haaveissa saattoi olla paluu kotiin opettajana, jotta voisi tehdä suuria. Mutta niin murskautui luoteihin menneisyys ja tulevaisuus.

Tuommoiseen järjettömyyteen ei riitä ymmärrys. Ei siitä voi edes kirjoittaa.

Miten paljon lähemmäs  tulikin tuo isku ja uutiset, nyt kun ajatukset ovat pyörineet Keniassa ja kesän suunnitelmissa. "Opettajat ilman rajoja" toki huolehtii lähtijöidensä  turvallisuudesta, parhaansa mukaan. Mutta kaikkea ei voi hallita. Niin kävi viimeksi, kun Ebola epidemia katkaisi monet kehitysyhteistyöprojektit.

Ensi kesän ryhmä suuntaa n. 5 tunnin ajomatkan  päähän  Nairobista, Awasi-nimeseen paikkaan. Se on lähellä Victoria järveä ja kaukana levottomista rajaseuduista.

Meidät vastaanottaa siellä Pamoja Foundation.
http://www.pamoja.nl/en/over-ons/awasi

He ovat tehneet alueella  vuosikausia mm. koulujen kehittämistyötä. Järjestö on hollantilainen vapaaehtoisyhdistys  ja nettisivujensa perustella näyttää oikein hyvin organisoidulta ja selkeältä järjestöltä.

Lainsin heidän nettisivuiltaan  tämän  kuvan.

header4.jpg

Viime vuoden ryhmä oli vienyt mukanaan mm. terottimia, kyniä ja muita pieniä koulutarvikkeita. Mietinkin, josko ryhtyisin niitä keräilemään. Edelliselle Afrikan matkalle saimme niin paljon lahjoituksia, että vielä 5 vuoden jälkeenkin niitä taisi olla kuorolaisten komeroissa. Paperitukun varasto oli silloin todellinen  aarreaitta! Emme yksinkertaisesti pystyneet kaikkea mukanamme kuljettamaan tai myöhemminkään toimittamaan. Lahjoitimme ylijääneet lelut ja tarvikkeet  suomalaisille lastenkodeille ja päiväkodeille.

Ensi viikolla  odottelen tietoja, miten on apuraha-anomusten kanssa käynyt.

Yksi palasi jo bumerangina  takaisin, tsemppiä sieltäkin toivotettiin kovasti :)