Pari viikkoa sitten olin Tapiolan mahtavassa, pikkuisessa elokuvateatterissa katsomassa " Hyvästi Afrikkani " dokumenttia.

 

Elokuva  on kertomus lääkäri Riitasta ja hänen paikallisesta, ugandalaisesta työtoveristaan ja ystävästään Katasta. Yli 20 vuoden ajan he ovat tehneet vaikeaa ja vaarallista työtä naisten, lasten sekä uskonnollisten johtajien (= miesten ) keskellä valistaen heitä naisten asemasta ja erityisesti seksuaaliterveydestä. Ugandassa väestönkasvu on kiivainta maailmassa ja monen lapsen elämän lähtökohdat ankarat ja puutteelliset. Puhutteleva dokumentti kertoi koko sydämestään työhönsä sitoutuneen parivaljakon työn loppumattomista haasteista ja Riitan eläkkeelle jäämisen valmistelusta. Leffan jälkeen oli mahdollisuus jutella Riitan kanssa. Kerroin Kenian matkastamme ja kuinka iloinen ole, että haaveet toteutuvat. Hän katsoi minua tarkasti, halasi ja sanoi  jotenkin näin: 

" Mä tiedän, sä jäät sinne ! "

Huhhhu, kylmät väreet meni pitkin ja poikin. Enkä siis usko ennustuksiin!

Matkakassaa kartuttamassa 

Anoin matka-avustusta hiippakunnalta ja sainkin ilahduttavasti 500 €. Anomuksen saatteena tuli ensimmäinen kutsu kertomaan matkasta, kunhan vaan kaikki nyt sitten menee niin, että elokuussa Espoon hiippakunnan ja piispan järjestämällä rukousaamiaisella 20.8  on jotain kerrottavaa ja näytettävää 😊.

" Hyvän vastaanoton saaneet rukousaamiaiset jatkuvat ensi syksynä ravintola Henricuksessa. Varaa jo nyt kalenteriisi aamupäivät (klo 9.00-10.30):

20.8. Lapsi, Kenia ja musiikki

Vieraana varhaiskasvattaja Heli Vapaakallio

8.10. Ihmiskauppa iholla

12.11. Muuttuuko virsi – ja milloin?

Rukousaamiaiset ovat avoimia kaikille Espoon hiippakunnan työntekijöille, joita aamun teema kiinnostaa ja innostaa. Espoon hiippakunnan tuomiokapituli haluaa tukea yhdessä tehtävää työtä. Työn ilo, innostus ja yhdessä tekeminen leimaavat hyviä työyhteisöjä. Niiden avulla saavutetaan myös työssä tuloksia. Innostus ruokkii onnistumista.

Jokaiseen tilaisuuteen mahtuu mukaan 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittauminen: ilmo.espoo@evl.fi viimeistään tilaisuutta edeltävänä perjanantaina 

 

Koulutusviikonloppuna 23-24.5 tapaamme sitten koko Keniaan lähtevän porukan. Näyttää olevan hyvin monipuolisesti koulutuksen eri ammattiryhmistä ja eri puolilta suomea koostuva porukka. Jää innolla odottamaan tapaamistamme 😀