Piikkiä ja pillereitä.

 

 

Keskiviikkona kävin matkailuun erikoistuneen lääkärin pakeilla. Rokotuspaketti oli melkoinen: Hepatiitit, lavantauti, keltakuume (tappavaa sorttia oleva tauti)  sekä meningokokkirokote. Kuuluhan aivokalvontulehdus  samaan, fataalien  tautien sarjaan. Lisäksi vielä jäykkäkouristus ja kurkkumätä. Reseptillä mukaan malarialääkitys. Edellisellä reissulla malarialääkitystä vei yöunet ja jos nukkui, painajaiset herättivät. Nyt on uusi valmiste, jolla ei pitäisi olla pahoja sivuvaikutuksia. 

Lääkäri ei ilahtunut, kun pyysin saamieni ohjeiden mukaisesti laajakirjoista antibioottireseptiä. Vakavaan sävyyn kuvaili resistenttien bakteerien aiheuttaman, entistä hankalampihoitoisen vatsataudin mahdollisuutta:

" Egyptissä vatsataudin hoitoon saat lääkäriltä heti kättelyssä sellaiset myrkyt, että sillä kuolee kaikki rottaa pienemmät. Myös suolistossa, eikä se ole lainkaan hyvä homma,ei ! "

Lääkäri toivoi, että antibioottireseptin tarve harkittaisiin ohjeistuksessa uudemman kerran. No sain sen, mutta lupa omaehtoisen lääkityksen aloittamiseen on vain, jos ei pääse lääkäriin, nousee yli 38,5 kuume ja tauti ei tokene levolla ja nesteytyksellä.

Sohvalla matkailua

Tulevan  matkan maisemia olen katsellut nyt telkusta. Amazing Race kisailijat olivat Tansaniassa ja menomatka kulki Nairobin lentokentän kautta.Sain siis  pienen yleiskatsauksen kesän lennon määränpäästä.

Kisan osallistujat olivat kyllä häikäistyneet hienoista maisemista, kun pääsivät pienkoneilla lentelemään Tansanian upeiden  luonnonpuistojen yllä.

Aamulla katselin livekameran kuvaa luonnonpuistosta, kuinka elefanttilauman pikkuisineen tuli juomapaikalle.

Hukkasin jo  tuon aamuisen  kameran osoitteen,mutta tämmöinen http://thearkcam1.click2stream.com/ toimii, ja siellä on elefantit juuri nyt nähtävillä.

Telkusta tullut, suomalaisten tekijöiden Afrikka kuvaus " Afrikan tähdet" oli kyllä tosi tökerö.

" Pirkko ja  Marjukka lähtevät lomamatkalle Afrikkaan. Lämpimissä öissä ja rakkauden arvaamattomilla poluilla he saavat syliinsä koko vastakohtien todellisuuden " http://areena.yle.fi/1-1873507

Se ei kyllä kovin mairittelevaa kuvaan antanut ikäisistäni naisista. He viettivät lomaviikkoa Keniassa. Ensimmäisenä ilta toinen rouvista löysin nuoren seuralaisen, ja kämppis häädettiin respan sohvalle nukkumaan. Seuraavana aamuna sitten hävetti ja nolotti. "Kauheeta, jos mä nyt rakastun ! Mitä mä sanon sitten ukolleni Suomessa ."  Voi-voi...

Loppu oli ehkä vieläkin hölmömpi, kun toinen rouvista sitten puolestaan souteli yöllä hotellin työntekijän kanssa, ja siellä niin ihastelitiin tähtitaivasta ja lopussa kuva tsuumattiin kohden tähtiä. Jännitää niin, että  mitähän sitten mahtoikaan tapahtua ! Harvinaisen hömelöä hommaa, vaikka tiedän kyllä, että mammat lomailevat mm. Gambiassa nuorten miesten seuran vuoksi. Näin  viime reissulla englantilaisia " ladyja " boyfrendiensä kanssa rannalla tepastelemassa.

Seksiturismia ei voi kyllä millään tavalla puolustella tai oikeututtaa.Tapahtuu se sitten Thaimassa, Afrikassa tai Virossa.

Mutta lomaromansseista olen kyllä kuullut ja nähnyt myös muokkautuvan pysyviä parisuhteita, niin että eihän tuokaan ihan yksiselitteistä ole.

Afrikka aiheita tuntuu tupsahtelevan eteen kaiken aikaan, kun ajatukset pyörivät jo aika usein ensi kesän matkan määränpäässä. Muskariteemojakin oon nyt viennyt Afrikan suuntaan. Lapset nauttivat viidakko-, leijona- ja norsuteemoista, joten kivaa on ollut.