Ihan tavallisten sähköpostien seasta löytyi se matkan todellakin todeksi todistava.Siinä oli lentoaikataulut, ensi viikonlopun koulutuksen ohjelman ennakotehtäväohjeistus ja maksuaikataulu. Pankkiautomaatin kuittikin todisti matkan todentumisesta. Kirkon keskusrahaston 500 € apuraha oli siirtynyt tililleni,joten kohta maksuun tuleva  1700 euron omavastuusumma ei tunnu niin hurjalta. Avustuksen kuittauksena on syksyllä sitten luvassa reissun esittely. Espoon hiippakunnan työntekijät voivat jo nyt ilmoittautua herkulliselle rukousaamiaisella ja kuulla tuoreeltaan Kenian matkan kokemuksistani.image.jpg

Olin koko ajan ajatellut, että lennämme joko Amsterdamin tai Lontoon kautta, mutta reitti onkin Istanbul- Nairobi.Matkaan kuluun n. 12 tuntia, ja aamulla 5.7 olemme sitten perillä. 

Huolehtija

 

Olen saanut rauhoitella 80 v. äitini, että matkassa ei ole turvallisuusriskejä, ja  suuntaamme  kauas Somalian rajoilta,joissa pahimmat selkkaukset ovat olleet.

Mutta silti häntä huolettaa, vaikka on itsekin reissanut mummoporukoissa ympäri maailmaa. Kertoi juuri,kuinka oli soittanut Espanjaan.Hotelliin oli unohtunut kiharrin. Hän halusi sen takaisin ja käytti sujuvasti Google kääntäjää,kun oli sanasto hukassa. Mummokaverit noutivat kihartimen sitten mukaansa hotellista ja palauttivat käyttäjälle. Usein hän muistelee myös ratkiriemukasta iltaansa berliiniläisessä homomiesten baarissa. Oli kuulemma yksi kaikkien reissujen hauskin ilta 😀

Minua huolettaa kyllä oikeasti hieman ja se on paikallinen matkustaminen.  Afrikkalainen liikennekulttuuri on aika hurjaa. Kiertelemme paikallisissa kouluissa ja matkat varmaan taitetaan autoilla. Viimeksi kun olimme Afrikassa, täytimme iloisen huolettomina paikallisen NMKY:n pikkubussi, laulaen ja nauraen, huolta vailla, vaikka bussissa oli 30 nuorta vastuullani. Samalla pyhällä huolettomuudella aioin nytkin lähteä reissuun, ja jättää huolehtimisen muille.

Etuoikeutetut

Tänään kirjoitan näitä rivejä kaikkien parhaimmassa  paikassa, mökillä Mikkelissä, ja tiedän olevani niin etuoikeutettu.Saimaan rannalla, juuri remontoidessa mökissä on kaikki mukavuudet ja parin vuoden odottelun ja remontin jälkeen tälläkin tulee lämmin vesi hanoista... Millä oikeudella on näin hyvin ?

image.jpg