Afrikan helteet saapuivat Suomeen

Juu,niitä odotettiin mökillä pari viikolla ja heti kun auton nokka kääntyi kohden Espoota, alkoi helteet.

Mutta Huomenna! Matkalaukku olohuoneen lattialla täyttyy pikkuhiljaa. Koitan pitää mielessä sen, että toisin kuin muilla matkoilla, varustusta ei voikaan täydentää ostoskeskuksista.

Sekavalta  tuntuu tuo pakkaaminen.Kolmeen kertaan olen jo käynyt tänäänkin kaupassa..

Myöhään eilen illalla sain ylimääräiset sydämentykytykset, kun selvisi, että suomen delegaation ryhmänjohtajan tilalle, joka ei  valitettavasti pääsekään lähtemään, tarvitaan tuuraaja.

Hollanista tuli sähköposti, jossa toivottiin, että minä tai ryhmämme toinen jäsen ottaisi tehtävän.

Huh, se olisi merkinnyt osallistumisaktiivisuuden  ja vastuun kasvavista  varmaan 100 %.
Ryhmänjohtajilla on ollut koulutusta aika paljon enemmän  kuin meillä suomen tiimin jäsenillä ja se olisi merkinnyt siirtymistä osaksi "staffia".

Olin tietysti tavallaan iloinen, että mut katsottiin tehtävään sopivaksi, mutta vielä iloisempi kun toinen ehdokkaista otti tehtävän vastaan epäröimättä.Hän oli sopivampi, kun on asunutkin Keniassa ja tuntee siis varmasti paremmin kulttuurin ja ilmapiirin hienommat vivahteet.

No, olen kuitenkin kouluvierailuryhmän vastuuhenkilönä. Ja ihan mielelläni sen otan hoitaakseni.
Päätin vielä tänään ottaa sittenkin kitaran mukaan.Sain vt.kirkkoherralta luvan ottaa mukaan meidän muskaritiimin pienimmän  (ja halvimman) soittimen matkaan. Kellarista kaivettiin mun 30 v vanha kova kotelo,niin  saan soittimen ruumaan.
Sitten piti vielä hakea jotain laulettavaakin kirjastosta.Aika summamutikassa tuli valittua,kunhan nyt joku laulu sieltä löytyy.

image.jpg

Kanteleen otan silti mukaan, se kuulemma kulkee koneessa käsimatkatavarana. Sain sen nyt tungettua laukkuun.Paluumatkalla saa mennä käsimatkatavarana, ja saan tilaa tuliaisille! Otan  sen ihan siksikin, kun Paleface keväällä bussissa kertoi, että siellä suunnalla heimot soittavat kanteleen tapaista kielisoitinta.
Rytmirinkulan  ja pari käsinukkea  pakkaan myös mukaan.​

Tänään on ollut radiossa esillä kehitysyhteistyömäärärahojen leikkaukset. Koko karmeus alkaa vasta nyt hahmottua järjestöillekin.Leikkaukset ovat tosiaan yli 40% 

Uusia hankkeita ei rahoiteta, ei järjestetä edes hakukierroksia.
Siksi on tartuttava toimeen vapaaehtoisen varainhankinnan parantamiseksi ja tehostamiseksi.
Olen perustanut "oman kampanjan" kuten muutama meistä matkaanlähtijöistä 
Kirkon Ulkomaanavun palveluun.
Sitä kautta voi tukea  meidän projektin kenialaisia opettajia.Heille täydennyskoulutus on kullanarvoista ja tarpeellista, mutta mitään Veso-päiviä tai kouluttautumismäärärahoja heillä ei ole!
Ohjeet lahjoituksen löytyy tältä sivulta:
http://omakampanja.kirkonulkomaanapu.fi/opettajat-ilman-rajoja/5-2342#.VZDvdAkDMzE.facebook

Pienkin summa on siellä suuri ja merkittävä !
Kiitos kaikille kannustuksesta ja tsemppauksesta kevään aikana.

Huomenna, ihan mahtavaa😄