Kolme yötä ja kolme päivää

 

Ajatukset ovat vielä pysyneet kohtuullisesti täällä mökkiniemessä ja loman vietossa.Ollaan siivottu pihamaata, joka on edelleen jättiremontin jäljiltä karun näköinen. Puupinoja on raivattu, hakattu, pilkottu, pinottu sen mikä on sateiden, tuulten ja ukkosten pienissä raoissa ehditty. 

Keniassa on nyt lämpötila noin 22-30 astetta, ja sateista on ollut sielläkin.Mitään pohjarusketusta ei tänä kesänä ole kukaan pystynyt hankkimaan. Vähän pelottaa, miten aurinkoon tottuu.

Lääkeitä kävin jo ostamassa, perjantaina pitää aloittaa malarialääkitys.Se oli hintava, lähes 100 euroa. Mietin vielä, olisko pitänyt ostaa vähän ylimääräisiäkin pillereitä. Jos vatsatauti iskee, voi olla että tarvitaan malarialääkeestä uusinta-annoksia. Osmosal jauhetta  ja vatsansuojaksi maitohappo/hiiva valmistetta hankin myös.

Ulkoministeriön sivulla kävin lukemassa uusimmat tiedotteet ja kyllähän siellä oli paljon varoituksia ja ohjeita,miten ja missä voi liikkua ja missä ei. Onneksi meillä on tiukat säännöt, jotka eivät salli mitään sooloiluja retkien tai itsenäisen liikkumisen suhteen. Pysytään siis turvallisesti lauman jatkeena.  Hesarissa oli  juuri hauska artikkeli, kuinka toimittaja  reissasi Ugandasta Kisumun kaupunkiin paikallisella luxusbussilla.Ja  tosiaan, se oli ollut tasokasta kyytiä.Eikä ollut mitään ongelmia, vain  bussikuski oli saanut sakot,kun oli ajanut 10 km ylinopeutta : )

Vaatevarastoa olen täydentänyt, kirppikseltä, kun tuo konservatiivinen pukeutuminen on koodina. Olikin kivaa kiertää ja ostaa jotain toisenlaista, ja pikkurahalla. 


Matkaohjelmasta tihkuu pikkuhiljaa lisäinfoa. Aamulla  herätykset ovat noin klo 5 korvilla,  sillä koulut, joissa vierailemme, ovat aika kaukana majapaikastamme.  Matkapahoinvointitabletteja täytyy kyllä vielä käydä ostamassa, hikinen, kuoppainen ja pitkä bussikuljetus saa kyllä mun mahan kiertämään.

Lauantaille  on edelleen luvassa jokin luontokohde, ja sunnuntaina yritämme päästä jumalanpalvelukseen.Muuten  paljoa vapaa-aikaa tai turistikohteita ei ole luvassa.
Täytyy siis lähteä semmoisella ajatuksella, että matka on työmatka ja kaikki muu mahdollinen ohjelman on sitten kiva yllätys.

Huomenna lähdemme mökiltä kotia kohti ja torstaina vietämme vielä iltaa sekä häämatkalta palanneen pariskunnan  ja  toisen, kesätöissä ahertavaa  nuoren parin kanssa.